Na elektrický mlýnek na maso nedáte dopustit

Milujete mleté maso na jakýkoliv způsob? Pak jste určitě při jeho nákupu obezřetní a pečlivě si čtete etikety na balíčku. V souvislosti s aférami poslední doby je ovšem nejlepší si maso namlít doma, neboť tak máte oproti kupovanému alespoň jistotu, co jste si vlastně namleli.

Elektrický versus ruční mlýnek

Elektrický mlýnek na maso je bezpochyby pro obsluhu pohodlnější a rychlejší oproti mlýnku ručnímu. Během stejného časového úseku vám namele mnohem větší množství masa, až 3 kg za minutu, a to naprosto bezpracně. Kromě toho zvládne i další činnosti, jako je plnění klobás a tvarování kebbe kuliček. Při jeho nákupu by vás měly zajímat rozsah funkcí, kvalita, použitý materiál, obsluha, údržba a skladnost.

Co umí favorité mezi elektrickými mlýnky?

Tyto mlýnky vás na první pohled zaujmou svým jednoduchým designem, jenž ukrývá praktické úložné prostory pro kabel a příslušenství. Tím jsou vyměnitelné disky pro různou sílu hrubosti mletí, dále je to plnička klobás a nástavec na kebbe kuličky. Takto zpracované potraviny pak stačí jen dát na gril nebo do udírny.

Funkce, které oceníte

Zcela jistě budete nadšení ze struktury namletého masa, jež je namleto rychle a kvalitně. Výsledkem rozhodně nebude nevzhledná rozsekaná kaše. V případě, že se kvůli prorostlejšímu masu mlýnek ucpe, stačí zapnout zpětný chod a problém je v okamžiku vyřešen. V neposlední řadě je to velice snadná údržba. Masové mlýnky jsou totiž jednoduše rozebíratelné, jednotlivé díly umyjete pod tekoucí vodou.

Zaměřeno na technické parametry

Elektrický mlýnek na maso je stabilní díky gumovým nožkám, má velký plnicí otvor a navíc je vybaven pěchovadlem. Silný motor s příkonem 500-850 W si poradí s jakýmkoliv druhem masa. O to se postarají rovněž oboustranné řezací nože a kovová šnekovitá spirála.

Publikováno: 06. 05. 2019

Kategorie: Jídlo a pití

Autor: Adam