Hospodyňky prý tráví většinu času v kuchyni u dřezu

Fakt, že většina z nás má k dispozici myčku, ještě neznamená, že úloha dřezu definitivně skončila. Ba právě naopak, dřez stále patří k nejvyužívanějším kuchyňským pomocníkům a údajně u něj trávíme až 60 % z celkového času v kuchyni. Přesto, že v něm už tak často nemyjeme nádobí, ho hojně využíváme k jiným nezbytným činnostem a právě proto bychom měli věnovat pozornosti jeho výběru. Pro ty z vás, kteří v současné době o novém dřezu uvažují, jsme proto připravili několik rad a tipů. Snad vám dobře poslouží. Kuchyňský dřez vždy primárně sloužil k oplachování nádobí, které však v současné době většinou strkáme do myčky. I tak do něj neustále vyléváme vodu, která nám zbude ve varné konvici nebo v hrnci, ve kterém jsme vařili brambory či těstoviny. Ve dřezu si také neustále oplachujeme ruce a myjeme zeleninu a ovoce. Využíváte-li k mytí nádobí myčku, nebojte se vybírat mezi dřezy s větší užitnou a menší umývací plochou. Další odkladní prostor vám totiž jistě přijde vhod. Co se týče materiálu, je rozhodnutí otázkou vašeho vkusu a samozřejmě financí. Nejběžnější jsou stále nerezové dřezy, které sice nikterak nezaujmou, ale ani neurazí. Mnohem stylovější je keramický nebo granitový dřez. Tyto varianty jsou k mání v nejrůznějších designových a barevných provedeních a stanou se chloubou vaší linky. Při instalaci si dejte pozor na výšku, ve které bude dřez umístěn. Práce u příliš nízko položeného dřezu není příjemná a odnesou to vaše shrbená záda. Ideální výška je prý v místě, kde z rovného postoje dosáhnete až na dno dřezu. Obrovským pomocníkem je také drtič odpadu, který funkčnost dřezu výrazně znásobí. Chcete-li ušetřit náklady za domácí odpad a zároveň se vyhnout neustálému vynášení košů, neváhejte. Široký výběr dřezů, drtičů odpadů a baterií najdete u elektrospecialisty levneelektro.cz.

Publikováno: 26. 03. 2013

Kategorie: Bydlení

Autor: Adam

Tagy: dřez | drtiče odpadů | granitový dřez | jak vybrat dřez | kuchyňský dřez