Na grilu se dá připravit téměř vše
Obsah článku:
Také se už nemůžete dočkat na nejbližší prosluněný víkend, kdy své nejlepší pohostíte první jarní grilovačkou? Grilování se pomalu stává českým folklórem a to i přesto, že u nás nemá tak dlouhou tradici jako v zámoří. Paradoxní je, že ačkoliv Češi tento způsob přípravy jídla milují, omezují se jen na několik málo druhů mas. Ovoce a zelenina se pro jistotu grilu ani nedotknou. Je to škoda, protože právě tyto pochoutky dokáží obyčejné grilování proměnit na nezapomenutelný gurmánský zážitek. Pro jistotu jsme pro vás připravili několik tipů, se kterými si zpoza grilu určitě neutrhnete ostudu. Tady je máte.
Nepodceňujte zeleninu a ovoce
Ovoce a zelenina je pro nás více či méně důležitou přílohou. Většinou nic víc. Stačí ji však položit na gril a rázem se z ní stane plnohodnotný hlavní chod. Mezi nejchutnější druhy patří lilek a cuketa. Své místo si na grilu zaslouží i kukuřice nebo zdánlivě obyčejné brambory. Grilovaná zelenina jde ruku v ruce i s ovocem. I to lze připravit tak, že se vám i vaší návštěvě budou sbíhat sliny. Jablka, banány i ananas zkrátka chutnají výtečně!Uzeným to teprve začíná
Základní surovinou je samozřejmě maso. Zapomeňte na chvíli na uzené vepřové a přeorientujte se i na jiné druhy. Hovězí steaky jsou sice poněkud dražší, ale zato mnohem chutnější. Na tisíc způsobů lze na grilu připravit i kuřecí maso. Kuře na paprice nebo s pomerančem a libečkem potěší i opravdové gurmány. Velmi chutné a navíc nenáročné na přípravu jsou i ryby. Ať už se jedná o sladkovodní nebo mořské druhy, v kombinaci s dobrým vínem potěšíte všechny své chuťové buňky. Výsledek však nikdy nebude stoprocentní bez pořádného grilu. Nezáleží na tom, zda zvolíte variantu na dřevěné uhlí, plynový nebo elektrický gril – vždy se vyplatí spolehnout na zkušenosti a kvalitní zpracování modelů od předních výrobců, jako je Weber. V rámci slevových akcí lze na značkových grilech ušetřit pěkných pár tisíc.Publikováno: 11. 01. 2013
Kategorie: Zábava a volný čas