Jamón, to jsou sušené šunky pro fajnšmekry

Máte rádi maso a rádi byste svému žaludku dopřáli něco excelentně dobrého a luxusně stylového? Víte, že nejlepší chuť má maso od kosti? Pak jste tu správně. eDelikatesy přináší do Čech to nejlepší se španělské produkce sušeného masa. Jamón Ibérico a Jamón Serrano jsou sušené vepřové šunky Jamón Serrano je šunka z bílého vepře, zatímco Jamón Ibérico je šunka z černého polodivokého prasete. Obě vynikají svou chutí, vůní a způsobem zpracování.

Výjimečná pochoutka

Delikatesou z eDelikatesy je Jamón, Paleta Serrana, Pesón o váze 4-4,5 kila. Jedná se o přední nohu prasete s přechodem do plece. Šunka má jedinečnou jemnou chuť, kterou dosahuje díky svému sušení v přírodních podmínkách. Trvanlivost šunek je zhruba jeden rok, pokud není šunka nakrojená. Po nakrojení se doporučuje spotřebovat co nejdříve, protože nejšťavnatější a nejvoňavější je právě ta čerstvá. Maximálně expirace po zakrojení jsou dva měsíce.

Šunka v dárkovém balení

Díky eDelikatesy můžete získat i dárkové Jamon iberico de Cebo, včetně stojánku. Šunka pochází z iberského prasete z oblasti Guijuelo, jehož protkáno žilkami tuku a proto je delikatesně jemné. Iberské prase má zvláštní genetickou vadu, ze které výrobce udělal přednost. Jeho svalstvo je tak málo kompaktní, že umožňuje, aby do něj pronikaly mastné kyseliny a vytvořily lahodnou chuť na jazyku konzumentů. Tato šunka pochází z oblasti Guijuelo od výrobce Jamones Montellano.

Šunka na plátky

Pokud patříte mezi ty, co se sušenou šunkou teprve začínají a bojí se, že své chuťové pohárky neuctí, je dobré vyzkoušet Cinco Jotas (5J), Paleta Bellota plátky. 70 gramů šunky na plátky je vakuově baleno a je považováno za jedny z nejkvalitnějších výrobků, pocházejících z iberských prasátek. Mají menší procento infiltrovaného tuku než ostatní Belloty a vynikají pozoruhodným aroma po sušených ovocných plodech.

Publikováno: 17. 04. 2021

Kategorie: Jídlo a pití

Autor: Adam