Předejděte Itálii italskými pochoutkami
Začíná vám doma houstnout atmosféra a hádky s partnerem jsou takřka na denním pořádku? Dalo by se říct, že tam máte malou Itálii a nevíte, jak z toho ven? Ne nadarmo se přeci říká, že láska prochází žaludkem. Udělejte radost sobě, svému milovanému a případně i dětem. Oblečte si stylovou červeno-bílo-zelenou trikolóru a uvařte nefalšovanou italskou pochoutku. Popularita italské kuchyně nezná mezí a obdivují ji gurmáni na celém světě. V jednoduchosti je krása a o italských pokrmech to platí dvojnásob. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i méně zkušená hospodyňka. Aby byl výsledek stoprocentní, nevyhnete se nákupu kvalitních surovin.
Vybrané italské speciality
Vzpomeňte si na vaši minulou dovolenou v Itálii. Domů jste si jistě odvezli celou řadu zážitků, včetně toho gurmánského. Italské speciality patří mezi nezapomenutelná jídla, která ocení i ti nejvybíravější. Stejně chutné pokrmy si můžete připravit i doma. Jak jsme však zmínili v úvodu, bez originálních italských potravin to zkrátka nepůjde. Zapomeňte na náhražky a vydejte se do prodejny, kterou provozuje společnost Ital Food s.r.o. Dodavatel nabízí vybrané italské pochoutky, které jsou základním kamenem úspěchu. Těstoviny, uzeniny, ale i italská vína, které u stolu nesmí chybět, to vše pěkně na jednom místě. Informace o sortimentu a potravinářských firmách si můžete přečíst na italfood.cz.Pizzou a špagetami to rozhodně nekončí
Italské potraviny, to nejsou jen těstoviny. Ačkoliv jich taliáni vyrábí na 100 druhů, rádi si dají i jiné přílohy. Málokdo tuší, že se v Itálii pěstuje (a samozřejmě i hojně konzumuje) rýže. Podává se jako jako hlavní jídlo formou rizota, případně dušená v masovém vývaru a víně, doplněna o šunku, hrášek, korýše a další delikatesy. Dochutíte šafránem a máte na stole mistrovské dílo. Pokud se vám zdá rizoto málo okázalé, nevadí. Na italfood.cz najdete celou řadu povedených receptů, s kterými rozhodně nešlápnete vedle. A jediná Itálie, která se bude u vás doma konat, bude zpoza jídelního stolu.
Publikováno: 29. 09. 2012
Kategorie: Praktické rady