Domácí příprava kávy - jaké jsou možnosti?

Jste milovníci kvalitní kávy? Máme pro vás typ na nejoblíbenější přípravu tohoto lahodného nápoje. Jedná se o alternativní způsob známé japonské firmy Hario, která se již několik let zabývá výrobou a produkcí skleněných výrobků té nejvyšší kvality. Za pomoci driperru si doma můžete vykouzlit dokonalou filtrovanou kávu.

Představení a historie dripperu Hario V60

Japonská firma Hario začala své produkty vyrábět již v roce 1921. Hario v překladu znamená král skla. Tato firma zažila své nejlepší časy, když se začala věnovat potravinářskému průmyslu. Vše vyvrcholilo roku 1980 produktem, s názvem „vé šedesát“, kterým se chtělo poukázat na problém s přípravou kávy. Tehdy si příprava vyžadovala zručnost, trpělivost a také zkušenost. Tyto problémy měly bít odstraněny nástupem modelu Dripper V60. Firma Hario se postupně vyvíjela až do dnešní doby. V současnosti lze na produkty této značky narazit až v sedmdesáti zemích po celém světě. Model označen jako V60 je stále velice oblíbený, protože některé kávy jsou z něj nejlepší.

Jaké jsou výhody a nevýhody přípravy kávy v keramickém dripperu Hario V60?

Máte-li rádi kvalitní a dobrou kávu, a chcete si ji připravovat i sami v domácím prostředí, jistě oceníte možnost alternativní přípravy kávy. Dripper Hario V60 vám díky modernímu a skvělému zpracování nabídne tu nejlepší filtrovanou kávu. Výhodou alternativní přípravy kávy v modelu V60 je nízká cena za šálek a velice jednoduchá obsluha tohoto modelu. Nevýhodou může být nepříjemná chuť papíru a neustálá nutnost kupovat nové filtry.

Jak připravit výbornou kávu v elegantním dripperu?

Tento alternativní způsob přípravy kávy je velice jednoduchý. K přípravě nápoje budete potřebovat originální papírové filtry pro Hario V60, mlýnek na kávu, výběrovou kávu, horkou vodu a karafu nebo hrnek. Pod V60 umístěte hrníček. Následně do trychtýře vložte originální filtr a promyjte důkladně horkou vodou. Tím si zároveň nahřejete i svůj hrníček. Horkou vodu z hrníčku vylijte. Následně pomletou kávu nasypte do trychtýře a zalijte trochou horké vody. Kávu nechte po dobu 30 sekund takzvaně rozkvést. Poté doléváme zbytek horké vody, pomalým krouživým pohybem. Doba přípravy by se měla pohybovat okolo 2,5 minut. Pokud vám káva úplně nesedla nebo vám nechutná, doporučuje se příště upravit teplotu vody, hrubost kávy a její množství.

Publikováno: 31. 05. 2019

Kategorie: Jídlo a pití

Autor: Adam